miércoles, 13 de abril de 2011

Collar Corall


Primer de tot, gràcies al Hugo, el meu professor de joiería per haber-me ajudat tant fent com pensant com fer aquest collaret.

Està fet seguint una mica les tècniques que vaig apendre al Centre d'Art la Rectoría durant els cuatre mesos que vaig estar aprenent escultura amb Josep Plandiura i Marta Chinchilla.

Primer de tot hem tret les plantilles adequades mitjançant un dibuix inicial per qué un cop fet s'ens adaptés bé al coll i a la forma del corall, que per una vanda és més ample que per l'altre.
La part arrodonida del collaret l'he fet amb plata "forjada" (picada amb martell i embutidor de fusta per donar-li la forma).
La part central és un tros d'alguna espècie de corall que em va regalar l'Hugo.
La part dorsal la he fet amb plata i amb dues boles vuides d'or de 18ct, un dels extrems té joc per que l'espai entre les boles es faigi una mica més gran, lo just, per poder passar a través del coll i un cop pasat, tornar a tancar i que no caigui el collaret.
A la part de redera li hem hagut de posar uns reforços de plata més gruixuda per que aguantés bé la forma al posar i treure el collaret.

És un petit resum, esper-ho que als que us preguntàveu com l'había fet us hagi donat una mica d'idea.

*Primero de todo, gracias a Hugo, mi profesor de joyeria por ayudarme a hacer y a pensar cómo hacer éste collar.
Está hecho siguiendo un poco las tècnicas que he aprendido en el "Centre d'Art la Rectoría" durante los quatro meses que he estado ahí aprendiendo escultura con Josep Plandiura y Marta Chinchilla.

Previamente hemos hecho las plantillas correctas partiendo de un dibujo inicial para que una vez hecho se nos adaptara bién al cuello y a la forma del coral, que por un lado es más ancho que por otro.
La parte redondeada del collar la he hecho "forjando" la plata (con martillo i enbutidor de madera para darle la forma).
La parte central es un trozo de alguna espécia de coral que me regaló Hugo.
La parte dorsal la he hecho con plata y dos esferas huecas de oro de 18ct, uno de los extremos tiene cierto juego para que las bolas se separen un poco entre ellas dejando así suficiente espacio para pasar el collar por el cuello y una vez pasado volver a cerrar y que éste no se caiga.
Por la paste trasera le hemos puesto unos refuerzos de plata mas gruesa para evitar que se deforme al poner y sacar el collar.

És un pequeño resumen, espero que a los que os habeis preguntado cómo lo he hecho, os hayais hecho un poco la idea.

2 comentarios:

  1. Es increïble, molt Africà, però amb el toc mediterrani del Corall, ideal per una festa d'estiu!! carlota

    ResponderEliminar